FAQ

Bekijk hier de veel gestelde vragen per categorie. Heb je een andere vraag, neem dan contact met ons op.

Zonnebank
 • Moet ik een afspraak maken?

  Het is niet verplicht, maar wel aan te raden. Wij hebben 1 zonnebank, de kans is echter groot dat deze bezet is. Het is dus verstandig van te voren de zonnebank te reserveren.

 • Vanaf welke leeftijd mag ik onder de zonnebank?

  Volgens de wettelijke voorschriften mogen personen onder de 18 jaar niet zonnen. Wij houden ons hier strikt aan en bij twijfel vragen wij een ID.

 • Ik ben rood geworden van het zonnen, is dat erg?

  De rode kleur kan duiden op een verbrandingsreactie. De zontijd is dan te lang geweest. Het is verstandig de volgende keer korter te zonnen. Je kunt ook rood worden door de warmte, dit trekt redelijk snel na het zonnen weer weg.

 • Eerst zonnen of eerst zwemmen?

  Het is beter om eerst te gaan zwemmen en dan te zonnen onder de zonnebank. Tijdens het zwemmen worden je dode huidcellen eraf gescrubt door het water. Na het zonnen, adviseren wij te douchen en je in te smeren met een vochtinbrengende crème.

 • Wat moet ik doen als mijn huid verbrand is?

  Verbranden is niet goed voor de huid! Als je toch onverhoopt verbrand bent, wacht dan eerst tot de roodheid helemaal verdwenen is, voordat je weer mag zonnen onder de zonnebank. Een verbrande huid gaat altijd vervellen. Hierdoor moet je opnieuw beginnen met het opbouwen van de zontijd.

 • Hoe lang mag ik zonnen onder de zonnebank?

  Overdaad schaadt. Je kunt beter twee keer kort zonnen dan één keer heel lang. Kijk met behulp van de huidanalyse wat verstandig is. Hiervoor hangt bij de zonnebanken een poster met alle huidtypes erop. Bij twijfel vraag ernaar aan de receptie.

 • Hoe vaak mag ik onder de zonnebank?

  Aanbevolen wordt maximaal eenmaal per dag tot 50 keer per jaar de zonnebank te gebruiken. Vermijd verbranding!

 • Moet ik mij insmeren voor zonnen onder de zonnebank?

  Het is heel verstandig om voor en na het zonnen je huid goed in te smeren met verzorgende zonnebankproducten. Deze producten hebben een aantal voordelen. De huid wordt goed voorbereid op het zonnen. Het natuurlijke pigmentatieproces wordt gestimuleerd en versneld. Door de verzorgende bestanddelen wordt je huid soepel en zacht gehouden, waardoor je huid mooier en langer bruin blijft.

 • Kan ik onder de zonnebank als ik medicijnen gebruik?

  Vraag dit aan je huisarts. Mocht je ergens over twijfelen, vraag ernaar bij onze kassamedewerker.