Zwemveilig de zomer in

26 maart 2019

Vanaf 10 mei geeft zwembad ’t Kikkerfort de opfriscursus ‘Zwemveilig op vakantie’. In vier lessen is er aandacht voor de zwemslagen, survivallen en reddingszwemmen, waardoor kinderen zwemveilig de zomer in kunnen. De cursus is bedoeld als opfriscursus voor kinderen die al in het bezit zijn van de diploma’s A en B.

 

Goede voorbereiding voor de zomer

Kinderen raken in vier lessen weer helemaal vertrouwd met het water en de verschillende zwemslagen. Het is een optimale en leuke voorbereiding om zwemveilig de zomer in te gaan. Aan het einde van de cursus ontvangen de deelnemers een deelnamecertificaat. De lessen zijn op vrijdag 10, 17, 24 mei en 7 juni van 17:15 tot 18:00 uur. Aanmelden kan bij de balie van ’t Kikkerfort. De kosten voor vier lessen zijn €36,95.

 

Regelmatig zwemmen belangrijk

Kinderen leren tegenwoordig al op jong leeftijd zwemmen. Een positieve tendens, omdat de gemiddelde leeftijd waarop kinderen ‘zwemveilig’ zijn steeds lager ligt. Het is echter van belang dat kinderen regelmatig blijven zwemmen om te voorkomen dat ze de zwemslagen verleren. De praktijk leert dat niet alle kinderen regelmatig zwemmen. Daarnaast zwemmen de meeste kinderen na het behalen van de diploma’s alleen nog de schoolslag. In de opfriscursus komen alle slagen weer aan bod. Daarnaast leren de kinderen tijdens de cursus wat je moet doen als je uit een boot valt of onder een boot terecht komt. Ook leren ze hoe je met iemand uit het water kan reden.