Zwemles A diploma
Het eerste zwemdiploma voor kinderen is het A diploma. Dit diploma is onderdeel van het Zwem ABC. Kinderen kunnen in 't Kikkerfort starten met de zwemlessen vanaf 4,5 jaar. Inschrijven kan vanaf 4 jaar. De zwemles is 1 keer per week en duurt 45 minuten.
Rooster
- Van maandag t/m vrijdag tussen 15.00 - 18.00u geven wij zwemlessen voor het ZWEM ABC. Meer informatie kun je vragen via zwemlessen@kikkerfort.nl
Kosten
- Inschrijfkosten + pasje (eenmalig) + zwemleskaart (maandelijks de lessen) Tarieven
- Heb je een U-pas? Dan kun je gebruik maken van de zwemregeling
Bij de eerste zwemles van je kind koop je een zwemleskaart. Iedere eerste les van de maand betaal je vervolgens de zwemleskosten aan de kassa van ons zwembad. Je betaalt per maand de lessen. Bij de zwemleskaart krijg je vier toegangskaartjes voor het recreatieve zwemmen. Elke zwemles dient u van te voren uw kind aan te melden bij de kassa van ons zwembad d.m.v. scannen zwemlespasje.
Per 1 oktober 2020 zijn de 4 oefenzwemkaartjes ALLEEN voor het zwemles kind. Ouders/broertjes/zusjes etc. dienen zelf een entreekaartje te kopen als zij mee zwemmen.
Wij ervaren het als zeer prettig als je je kind afmeld als het ziek is of door omstandigheden niet aanwezig kan zijn. Mocht de zweminstructeur ziek of vrij zijn, dan wordt de zwemles overgenomen door een van de andere instructeurs. Als je kind een les niet volgt is er geen recht op een vervangende les. Restitutie van lesgeld is niet mogelijk.
Inschrijven
- Download het inschrijfformulier en vul het in.
- Lever het formulier in bij de kassa van het zwembad. Je betaalt direct het inschrijfgeld.
- Inschrijven kan vanaf 4 jaar.
- Het oproepen van kinderen gaat op inschrijfdatum.
- Kinderen kunnen vanaf 4,5 jaar opgeroepen worden voor het A-diploma.
De zwemles
Wij geven klassikaal les van maandag t/m vrijdag. Er zitten maximaal 10 kinderen in een groep voor het A diploma. De zwemles is één keer per week en duurt 45 minuten. Wij proberen ieder kind door 1 zweminstructeur te laten opleiden voor het A diploma. De periode van de eerste zwemles tot het diplomazwemmen duurt gemiddeld tussen de 50 - 65 lessen. Hierna kunnen kinderen doorstromen naar het diploma B. Wij verzorgen tijdens de lessen alle hulpmaterialen, dit zijn o.a. plankjes, flexibeams, armvleugeltjes etc.
De eerste lessen: vertrouwd met het water
De aller eerste zwemles is het mogelijk voor u om de eerste 15 minuten even mee te kijken bij de les. Tijdens de eerste lessen worden de kinderen vertrouwd gemaakt met het water. Hiervoor gebruiken we leuke en leerzame materialen. Vaardigheden als onderwater gaan, ademhaling, drijven, draaien, springen en voortbewegen in het water leren de kinderen op een speelse manier. De eerste slag die de kinderen leren is de rugslagbeenslag. Tijdens één van de kijklessen krijgen ouders en kinderen hier uitleg over, zodat jullie dit samen kunnen oefenen.
Het vervolg: schoolslag, duiken en onderwaterzwemmen
Daarna wordt gestart met het aanleren van de schoolslag. Zodra er goed ritme in de schoolslag zit, wordt er afgebouwd met de hulpmiddelen. De kinderen leren duiken en onderwaterzwemmen door een gat in een verticaal hangend zeil. Alle zwemslagen worden verbeterd. Als de kinderen geen hulpmiddelen meer gebruiken, dan wordt er extra gewerkt aan de conditie. Circa 4 weken voor het diplomazwemmen gaan de kinderen met kleding aan zwemmen.
Oefenzwemmen
Kinderen die helemaal zonder hulpmiddelen kunnen zwemmen krijgen van de zwemonderwijzer een “groene brief” mee. Deze “groene brief” geeft recht op het oefenen van lange banen in het diepe bad. Je kunt met de vrijzwemkaartjes op het lespasje samen met je kind extra oefenen voor het diploma A. Lever de “groene brief” in bij de kassa, zodat wij weten wie er allemaal komt oefenzwemmen.
Mocht je vragen hebben over wat je moet oefenen of over bepaalde zwemslagen, dan kun je deze stellen bij de zwemonderwijzer. Tijdens het oefenzwemmen is ook altijd een zwemonderwijzer aanwezig waar je vragen aan kunt stellen.
Let op! Laat je kind nooit alleen. Ondanks dat kinderen op zwemles zitten, bezitten zij nog niet alle zwemvaardigheden. Het is dus heel belangrijk je kind goed in de gaten te houden. Alleen tijdens het oefenen mogen kinderen in het diepe bad en zonder hulpmiddelen. Voor het recreatiebad geldt dat zwemvleugels verplicht zijn voor kinderen zonder zwemdiploma.
In ’t Kikkerfort leer je op een veilige manier en met plezier zwemmen. Om goed zwemonderwijs te kunnen garanderen, zijn wij in het bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s.
De Licentie Nationale Zwemdiploma’s worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.
Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:
- Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
- Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
- De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
- Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.
Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl.