Zwemles B/C diploma

Na het behalen van het A diploma kunnen kinderen verder met het B en het C diploma. Met diploma B beheers je de vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en/of een stroomversnelling. Met diploma C kun je zwemmen in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en vaarten.

 

Rooster

  • Van maandag t/m vrijdag geven wij zwemlessen voor het ZWEM ABC.
  • Meer informatie kun je vragen via zwemlessen@kikkerfort.nl

 

Tijdens de schoolvakanties van de gemeente Stichtse Vecht (regio Midden-Nederland) gaan de zwemlessen WEL door.

 

Kosten

  • Inschrijfkosten + pasje (eenmalig) + zwemleskaart (maandelijks 4 lessen) Tarieven
  • Heb je een U-pas? Dan kun je gebruik maken van de zwemregeling

 

Bij de eerste zwemles van je kind koop je een zwemleskaart. Iedere eerste les van de maand betaal je vervolgens de zwemleskosten aan de kassa van ons zwembad. Je betaalt per maand 4 lessen. Bij de zwemleskaart krijg je vier toegangskaartjes voor het recreatieve zwemmen.

Als je kind een les niet volgt is er geen recht op een vervangende les. Restitutie van lesgeld is niet mogelijk.

 

Inschrijven nieuwe leerlingen

 

B diploma

Bij het zwemdiploma B leren we langere afstanden zwemmen en alle slagen moeten er sterker en mooier uitzien. Er zijn speciale vaardigheden die de kinderen leren, zoals een rechtstandige sprong (potlood) van het startblok met een halve draai onderwater. Ze leren rechtstandig naar de bodem zinken en een hele lengte draai (boomstammetje) maken, al liggend in het water. Ook moeten de kinderen met kleding aan onder een mat doorzwemmen en zijn de kledingeisen zwaarder dan bij het diploma A. 

Er staat voor het diploma B gemiddeld 4-6 maanden. De exameneisen vind je op de pagina Diplomazwemmen.

 

C diploma

Bij het diploma C leer je extra vaardigheden. Zo leren de kinderen een koprol van de kant en in het water. Ook worden overlevingsoefeningen getraind zoals de help-houding. Aanvullend worden er meer eisen gesteld aan de netheid van de zwemslagen en het uithoudingsvermogen van de kinderen.

De gemiddelde periode voor het diploma C is 6 maanden. Na het behalen van het ZWEM ABC kun je verder met de Survival diploma’s en of Snorkelen diploma's. De exameneisen vind je op de pagina Diplomazwemmen.

Diploma's Zwem ABC