Aquajoggen

Aquajogging is een combinatie van ‘water-atletiek’ en fitness op stimulerende muziek. Je krijgt een wetbelt om (een soort zwemband) die er voor zorgt dat je rechtop blijft in het diepe water. Op die manier doe je diverse loopoefeningen in het water, zonder de grond te raken.

 

Rooster aquajoggen*

Donderdag 09.30 – 10.00 uur

Donderdag 20.00 – 20.30 uur 

*Met uitzondering van de schoolvakanties. 

 

Voor wie

Voor iedereen die graag aan zijn conditie werkt. Goede zwemvaardigheid is wel handig in deze groep. Je doet alle oefeningen in een waterdiepte van circa 1,90 meter.


Kosten

  • Los kaartje + doelgroepenkaartje of
  • Meerbadenkaart + doelgroepenkaartje

Bekijk tarieven


Voordelen van aquajoggen

Het grote voordeel van aquajoggen is dat er geen schokbelasting optreedt, die wel optreedt bij gewoon lopen. Juist deze schokbelasting is vaak verantwoordelijk voor overbelastingsverschijnselen en blessures. Daarnaast is de weerstand in het water hoger, waardoor je meer kracht moet zetten dan bij gewoon lopen. Dat betekent dat aquajoggen in feite een specifieke vorm van krachttraining is voor de loopbeweging.


Tijdens de les aquajoggen worden diverse looptrainingen aangeboden en spierversterkende oefeningen gedaan. Alle grote spiergroepen in het lichaam worden intensief getraind. 30 minuten aquajoggen staat gelijk aan 2 uur wandelen. Aquajoggen werkt zeer ontspannend en blessures herstellen sneller door deze actieve therapie.