Babyzwemmen

Babyzwemmen is een leuke activiteit voor jou en je baby. Je gaat samen het water in en je beweegt op vrolijke liedjes. Je baby leert zich al vroeg op zijn gemak voelen in het water.

 

Rooster babyzwemmen*

Babyzwemmen KikkerfortWoensdag 09.00 – 09.30 uur 
Vrijdag 09.00– 09.30 uur

*Met uitzondering van de schoolvakanties. 

 

Voor wie

Alle baby’s van circa 8 weken tot ongeveer 15 maanden met hun vader, moeder, opa, oma of oppas. Daarna kun je meedoen met het peuterzwemmen


Kosten

  • Los kaartje + doelgroepenkaartje of
  • Meerbadenkaart + doelgroepenkaartje

Bekijk de tarieven

 

Gratis babyzwemmen

Stuur ons je geboortekaartje en je ontvangt een coupon om een keer gratis met de babyles mee te doen! Stuur het kaartje naar: Zwembad 't Kikkerfort, Schepersweg 14a, 3621 JK Breukelen.

 

Meer informatie babyzwemmen

De leeftijd om te beginnen met babyzwemmen is vanaf 8 weken of na de eerste inenting. De reden hiervoor is dat baby's tot ongeveer 12 weken een reflex hebben, waarbij de luchtpijp onder water automatisch wordt afgesloten zodat ze zich niet kunnen verslikken. Na deze 12 weken is deze reflex niet meer aanwezig, maar het is weer snel aan te leren. Al na 2 tot 3 keer onder water gaan (na een teken van de ouder) kent de baby het onder water gaan en is het afgelopen met het geproest. Zwembadwater is trouwens niet schadelijk dus een keertje verslikken is niet zo erg. Het is wel verstandig het babyhuidje na het zwemmen in te smeren met olie tegen het uitdrogen.

 

Tips babyzwemmen

  • Het is soms prettig een lievelingsspeeltje van je kind mee te nemen.
  • Als ouder kun je het kind thuis al enigszins voorbereiden door de temperatuur van het badwater een beetje te verlagen.
  • Nadat jij en je kind omgekleed zijn, adviseren wij om niet direct naar buiten te gaan, zeker niet in de wintermaanden, maar even te acclimatiseren. Dit kan eventueel in de Brasserie.