Peuterzwemmen

Peuterzwemmen is een leuke activiteit voor ouder en kind. Je gaat samen het water in en je kind leert drijven en onderwater gaan. Tijdens de groepslessen worden liedjes gezongen. De kinderen raken op een speelse manier vertrouwd met het water.

 

Rooster peuterzwemmenKerst peuterzwemmen

Woensdag 09.30 – 10.00 uur  
Vrijdag 09.30 – 10.00 uur

 

 

Voor wie

Alle peuters vanaf circa 15 maanden tot ongeveer 3,5 jaar met hun vader, moeder, opa, oma of oppas.
Daarna kun je meedoen met onze spetterlessen.


Kosten

  • Los kaartje + doelgroepenkaartje of
  • Meerbadenkaart + doelgroepenkaartje

Bekijk de tarieven

 

Voordelen peuterzwemmen

Speciaal in ons land is het goed dat kinderen al vroeg vertrouwd raken met water. Door je kindje mee te nemen naar het zwembad kan hij/zij wennen aan het water. De kans is hierdoor kleiner dat kinderen watervrees ontwikkelen. Later, tijdens de zwemles, werkt dat vanzelfsprekend in zijn/haar voordeel.

Voortbewegen in het water, of dat nu zwemmen is of lopen, kost extra spierkracht en energie. Dat komt door de weerstand die het water biedt. Door in het water te bewegen, trainen kinderen spieren en ademhaling op een andere manier dan tijdens het spelen. De conditie van peuters kan er flink op vooruitgaan als je regelmatig met samen gaat zwemmen.

 

Belangrijk: dat je peuter vertrouwd is met water en zich misschien zelfs boven water kan houden, betekent zeker niet dat je hem alleen kan laten. Geen enkele peuterzwemles is een garantie dat je kindje kan zwemmen en niet verdrinkt. Blijf dus altijd bij hem/haar in de buurt en houd hem/haar goed in de gaten.